Skip links

Volos Insurance Conference: Our Speakers CV’s

Speaker

Ο Ιάσωνας Κατσουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο και είναι ένας εκ των συνιδρυτών της Insurance Beat κατέχοντας τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου. Έως και σήμερα, έχει διατελέσει στις θέσεις του γενικού διευθυντή, του οικονομικού συμβούλου και του εσωτερικού ελεγκτή.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Τραπεζικής & Διαχείρισης Κινδύνων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κατέχει το πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, καθώς και του προγράμματος «Ανάπτυξης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Επίσης, ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

Είναι πιστοποιημένος στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στην επικράτεια της Κύπρου.

Speaker

Ο Αλέξης Κώτσαλος είναι έμπειρο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς. Είναι founder και CEO της startup εταιρίας Naftilus Insurtech.

Διαθέτει πολυετή εμπειρία τόσο ως Broker αλλά και ως Underwriter στη διαχείριση κινδύνου  και στις αναλήψεις  μεγάλων εμπορικών και βιομηχανικών κινδύνων αλλά και Θαλάσσιων κινδύνων Marine.

Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, πάνω στη «Στρατηγική Διοίκηση Επιχειρήσεων», στα Πανεπιστήμια Staffordshire της Αγγλίας και του Beijing Foreign Studies University στη Κίνα.

Είναι κάτοχος Diploma του Chartered Insurance Institute του Λονδίνου (Cii) και πιστοποιημένος Διαπραγματευτής από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ). Είναι επίσης τακτικός εισηγητής του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) σε θεματικές Επιχειρηματικών Ασφαλίσεων Πυρός και Διακοπής Εργασιών και Διαπραγματεύσεων

Είναι συγγραφέας του βιβλίου «Επιχειρηματικές Ασφαλίσεις Πυρός και Διακοπής Εργασιών» που κυκλοφορεί από την Insurance innovation, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.

Volos Insurance Conference - Speakers' CV

Ο Γεώργιος Νέγρης είναι ένας επαγγελματίας με εκτεταμένη εμπειρία στον τομέα των πωλήσεων και της διοίκησης.

Έχει διατελέσει πωλητής, προϊστάμενος, σύμβουλος ασφαλίσεων, υπεύθυνος οικογενειακής επιχείρησης και επιθεωρητής πωλήσεων, προσφέροντας έτσι σημαντική συνεισφορά σε κάθε θέση. Τα τελευταία χρόνια, ως Διευθυντής Πωλήσεων στην Extra Assistance, έχει αποδείξει εξαιρετικές ικανότητες στην ομαδική εργασία, στη στρατηγική ανάπτυξη και στη διαχείριση πελατών.

Speaker

Ο κ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών με εργασίες & παρουσιάσεις σε θέματα Αστικού Δικαίου & Πολιτικής Δικονομίας. Ως αριστούχος ενεγράφην στο Β’ έτος Τμ. Νεοελληνικής Γραμματείας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Παρακολούθησε μεταπτυχιακά μαθήματα επιλογής επί εξάμηνο στο Πανεπιστήμιο Innsbruck της Αυστρίας και μετά από εξετάσεις γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Bonn Γερμανίας ενεγράφη στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Heidelberg. Από το Πανεπιστήμιο Hagen και με καθηγητή τον Δημήτριο Τσάτσο του ανατέθηκε διδακτορική διατριβή με θέμα “Ποινική προστασία του Κράτους έναντι της τρομοκρατίας”.

Μετά την διετή, στρατιωτική θητεία και την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών εργάσθηκε ως δικηγόρος επί διετία. Από το 1985 εργάσθηκε αποκλειστικά στην ARAG HELLAS ως Δ/ντης Νομικής Υπηρεσίας και υπεύθυνος του Τμήματος Ζημιών της εταιρίας.

Από 1/1/2006 ανέλαβε Γενικός Δ/ντής της ARAG HELLAS και από 1/9/2011 είναι νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας στην Ελλάδα.

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών & του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Προστασίας στην ΕΑΕΕ, στην Εταιρία Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Speaker

Μυρτώ Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά (Β.Α) στο Ηνωμένο Βασίλειο από όπου και πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές (Μ.Α) .

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και τα τελευταία 28 χρόνια και έχει διατελέσει στέλεχος σε θέσεις ευθύνης στον ασφαλιστικό, ελεγκτικό, τραπεζικό και συμβουλευτικό κλάδο.

Διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της οδηγίας Solvency II στο Ελληνικό Δίκαιο καθώς και μέλος της Solvency II Steering Group της Insurance Europe στις Βρυξέλλες.

Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, τρία εκ των οποίων αφορούν στην Ιδιωτική Ασφάλιση με θεματολογία την Οδηγία Solvency II και την Οδηγία IDD για Eλλάδα και Κύπρο. Είναι πιστοποιημένη Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO)Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Εσωτερικού Ελέγχου, Πιστοποιημένη επαγγελματίας στην Κανονιστική Συμμόρφωση και Πιστοποιημένη Επαγγελματίας στην αντιμετώπιση Ξεπλύματος Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και ιδρυτής της εταιρίας Experto Crede Consultants (www.expertocrede.gr) όπου προΐσταται των συμβουλευτικών υπηρεσιών (Advisory Partner).

Leave a comment