Skip links

Ιάσονας Κατσουλάκης: «Είμαστε μια δυναμική αναπτυσσόμενη εταιρεία!»

«H Insurance Beat είναι μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών με υψηλή εξειδίκευση στην ασφάλιση αυτοκινήτων και αποστολή μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες, κορυφαία ασφαλιστικά προϊόντα και εφησυχασμό στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και πελάτες μας», τονίζει σε συνέντευξή του στο «NextDeal» o συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Ιάσονας Κατσουλάκης.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη

Γνωρίστε μας την εταιρεία σας.

Στην Insurance Beat, πιστεύουμε ότι η εμπειρία όταν «παντρεύεται» με τη σύγχρονη γνώση και τεχνολογία είναι ανίκητη. Αυτή είναι η λογική που διαμορφώνει την επιλογή μας στα στελέχη, στους υπαλλήλους και στους συνεργάτες μας σε όλη την Ελλάδα.

Με λίγα λόγια, είμαστε μια δυναμική και ταχέως αναπτυσσόμενη Εταιρεία Παροχής Υπηρεσιών με υψηλή εξειδίκευση στην ασφάλιση αυτοκινήτων. Η αποστολή μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικές υπηρεσίες, κορυφαία ασφαλιστικά προϊόντα και εφησυχασμό στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και πελάτες μας. Συνεργαζόμαστε στενά μόνο με τις πιο αξιόπιστες και οικονομικά σταθερές ασφαλιστικές εταιρείες και ενεργούμε ως ασφαλιστικοί διανομείς και διαχειριστές ζημιών της QIC Europe Limited και της Wakam στην Ελλάδα.

Πώς αποδεικνύετε στην πράξη ότι είσθε ο νέος ρυθμός στην ασφάλιση;

Στην Insurance Beat, αλλάζουμε το ρυθμό της ασφάλισης παρέχοντας αποτελεσματικές υπηρεσίες στους συνεργάτες και πελάτες μας. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ευέλικτα ασφαλιστικά προγράμματα, ανταγωνιστικές τιμές και αποδοχές με γρήγορες υπηρεσίες δίκαιης αποζημίωσης σε περίπτωση οποιουδήποτε περιστατικού.

Ο δρόμος που αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε το 2022 ήταν γεμάτος από αληθινές, θεμελιώδεις και διαρθρωτικές αλλαγές, ο οποίος θα αποτελέσει τη βάση για ένα ακόμη πιο επιτυχημένο 2023:

• Δημιουργήσαμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα αμοιβών bonus: τα ΙΒ Coins. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε στο δίκτυο συνεργατών μας ωφέλιμα και άμεσης απόδοσης bonus: bonus καλού αποτελέσματος Δείκτη Ζημιάς (Loss Ratio), bonus διατήρησης παραγωγής, bonus σύστασης νέου συνεργάτη και μηνιαίο bonus νέων συμβολαίων.

• Εφαρμόσαμε ένα διαφανές και πλήρως παραμετρικό μοντέλο τιμολόγησης, προσφέροντας δίκαιες και αντιπροσωπευτικές τιμές στους τελικούς καταναλωτές.

• Δημιουργήσαμε συνέργειες με μεγάλους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές, οι οποίες μας επέτρεψαν να προσφέρουμε οικονομίες κλίμακος και αυξημένες αποδοχές στο δίκτυο συνεργατών μας και προσαρμόσιμες υπηρεσίες στους πελάτες μας.

• Αναπτύξαμε ένα άρτια εκπαιδευμένο 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο που προσφέρει γρήγορες και αποτελεσματικές υπηρεσίες αναφοράς και επικοινωνίας σε περίπτωση ατυχήματος.

• Αποζημιώσαμε το 95% των αιτήσεων του κλάδου Ζημιών και συγκεκριμένα ήμασταν δίπλα στους πληγέντες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Νομό Αττικής το 2022, αποζημιώνοντας άμεσα το 100% των αιτημάτων.

• Κατασκευάσαμε ένα ανεπτυγμένο σύστημα ελέγχου της παραγωγής για τον συνεργάτη μας, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες τεχνολογίες οπτικοποίησης δεδομένων της Microsoft Power Business Intelligence, το οποίο θα εφαρμόσουμε εντός του 2023.

H δέσμευσή μας να παρέχουμε άριστες υπηρεσίες με άμεσο στόχο την ικανοποίηση των πελατών μάς έχει κάνει τον νέο ρυθμό στο χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Πώς στηρίζετε τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και τι είναι το πρόγραμμα «IB COINS»;

Στην Insurance Beat, δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τους ασφαλιστικούς μας διαμεσολαβητές με μοναδικό τρόπο. Το πρόγραμμά μας IB Coins έχει σχεδιαστεί για να παρέχει σαφή και δίκαιη αμοιβή στους συνεργάτες μας, παλιούς και νέους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αντί να είναι μόνο στο τέλος του. Με μεγάλη χαρά, ανακοινώνουμε την εισαγωγή του προγράμματος IB Coins το 2023, το οποίο θα προσφέρει:

• Ετήσια Bonus Καλού Αποτελέσματος L/R, καλύπτοντας την περίοδο από 01/01/2023 έως 31/12/2023.

• Τριμηνιαία Bonus Διατήρησης Παραγωγής.

• Μηνιαία Bonus Νέων Συμβολαίων.

• Bonus Σύστασης Νέου Συνεργάτη αμέσως μόλις επιτευχθούν.

Με το ΙΒ Coins, στοχεύουμε να φέρουμε τις συνεργασίες μας σε υψηλότερο επίπεδο και να επιδείξουμε τη δέσμευσή μας να είμαστε «ο νέος ρυθμός στην ασφάλιση».

Ποιες στρατηγικές συνεργασίες έχετε αναπτύξει στην ελληνική και διεθνή αγορά;

Η Insurance Beat εκπροσωπεί και θα εκπροσωπεί κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες παρέχουν στους πελάτες και συνεργάτες πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι ασφαλιστικές εταιρείες Wakam και QIC Europe Limited υποστηρίζονται από κορυφαίες αντασφαλιστικές εταιρείες παγκοσμίως, οι οποίες παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια και υποστήριξη στους πελάτες-συνεργάτες.

QIC Europe Limited

H QIC Europe Limited (QEL) είναι 100% θυγατρική της Qatar Insurance Company (QIC) και προσφέρει γενική ασφάλιση και αντασφάλιση για μικρές και μεγάλες εταιρείες στην Ε.Ε. και στις χώρες του ΕΟΧ.

Η QEL προσφέρει ασφαλιστικές λύσεις στους κλάδους Υγείας και Γενικών Ασφαλίσεων. Στην Ελλάδα η QEL δραστηριοποιείται στον κλάδο Αυτοκινήτου από το 2015, ενώ από το 2018 συμμετέχει στο σύστημα του Φιλικού Διακανονισμού.

Η QEL συνεργάζεται με αυστηρά επιλεγμένο δίκτυο συνεργατών, που εξασφαλίζει την ποιότητα και τη συνέπεια στην παροχή των υπηρεσιών. Κατέχει πιστοποίηση «Α» από τη Standard & Poor’s και τελεί υπό την εγγύηση της QIC, ενός από τους σημαντικότερους και πιο υψηλά πιστοποιημένους ασφαλιστικούς ομίλους του Περσικού Κόλπου.

Wakam

Η Wakam είναι η συνέχεια της La Parisienne Assurances, μιας από τις παλαιότερες ασφαλιστικές εταιρείες που ιδρύθηκε στη Γαλλία το 1829. Σήμερα, θεωρείται μια από τις «Πιο Γρήγορα Αναπτυσσόμενες Εταιρείες της Ευρώπης» (Financial Times 2020), όπου και λαμβάνει χώρα το 60% των δραστηριοτήτων της.

Αυτή τη στιγμή η Wakam διαθέτει τα προϊόντα της σε 32 διαφορετικές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, και συνεργάζεται με περισσότερους από 370 διανομείς σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας ευρεία γκάμα ασφαλιστικών λύσεων και βελτιώνοντας την εμπειρία του πελάτη που μπορεί πλέον να απολαμβάνει ασφάλιση «on-demand».

Πώς έχει αναπτυχθεί πανελλαδικά το Δίκτυο Πωλήσεων της Insurance Beat και ποιες ασφαλιστικές λύσεις προσφέρετε;

Στην Insurance Beat γνωρίζουμε ότι ασφάλιση σημαίνει εμπιστοσύνη. Εμπιστοσύνη στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, στο ασφαλιστικό προϊόν και στην ασφαλιστική εταιρεία. Γι’ αυτό και οι 1.000 πλέον συνεργάτες μας είναι επιλεγμένοι με ποιοτικά κριτήρια, ενώ οι εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε είναι από τις πλέον αξιόπιστες, με ισχυρή κεφαλαιακή βάση και υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας.

Συγκεκριμένα, επεκτείναμε όχι μόνο το δίκτυο συνεργατών μας κατά 30% ώστε να φτάσουμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και το δίκτυο πραγματογνωμόνων και εμπειρογνώμων κατά 25%, όπως και το δίκτυο συνεργαζόμενων φανοποιών, συνεργείων, δικηγόρων και ιατρών κατά 35%. Τέλος, δημιουργήσαμε τηλεφωνικό κέντρο άμεσης εξυπηρέτησης 24/7, για άμεση επίλυση τυχόν προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν για τους πελάτες και συνεργάτες μας.


Ποιος είναι ο Ιάσονας Κατσουλάκης

Ο Ιάσονας Κατσουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά της Κρήτης και τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Διαθέτει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο και είναι ένας εκ των συνιδρυτών της Insurance Beat κατέχοντας τον τίτλο του διευθύνοντος συμβούλου. Έως και σήμερα, έχει διατελέσει στις θέσεις του γενικού διευθυντή, του οικονομικού συμβούλου και του εσωτερικού ελεγκτή.

Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Τραπεζικής & Διαχείρισης Κινδύνων του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου. Είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) και κατέχει το πτυχίο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, καθώς και του προγράμματος «Ανάπτυξης Στελεχών Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων» του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ). Επίσης, ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του θητεία στις Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις.

Είναι πιστοποιημένος στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση από την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση στην επικράτεια της Κύπρου.

Δείτε τη συνέντευξη όπως δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Nextdeal – Τεύχος 512

Leave a comment